søndag 14. desember 2014

Crispy Butterdeigstenger

Disse er så utrolig gode!
Jeg vet det er flere av dere som har ventet lenge og tålmodig på at jeg skal dele denne oppskriften, og endelig kommer den. Er ikke så lett når man spiser dem opp før man husker å ta bilde...

Spis dem som snacks, til et glass vin eller bruk som garnityr til suppe eller salat.
Men jeg anbefaler å lage en god porsjon når du lager de, for de går unna!

Ikke glem å prøve Peanøttsnacks også - farlig gode!

Ingredienser:

  • Butterdeigsplater
  • Maldon-/fingesalt
  • Valmuefrø
  • Sesamfrø
  • Egg til pensling  (bruker du vann må du trykke frøene litt inn i deigen)
Du kan også lage disse med revet parmesan eller annen lignende god ost. 


Gjør så:

  1. Kjevl ut butterdeigene for så å kutte dem i strimler - ca en cm brede og i ønsket lengde (Husk at de "puffer" seg opp i ovnen).

  2. Dypp eller pensle hver strimmel med litt i egg før du dypper eller drysser over godt med sesamfrø / valmuefrø / parmesan og litt salt.

  3. Snurr strimlene og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

  4. Stek midt i ovnen på 200 grader, ca 10 - 15 min til de begynner nå bli litt gylne.

Voilà!


Stengene passer perfekt til ertesuppe og hjemmelaget tomatsuppe!