torsdag 4. desember 2014

Krydrede Eplemuffins

Få ting kan måle seg med deilige hjemmelaget eplemuffins. Det er noe spesielt med den vidunderlige blandingen av eple, sukker og kanel - så enkelt, men helt fortryllende for sansene.
I denne oppskriften har jeg slått sammen en av mine egne eplekaker og en av Wenche Andersens deilige oppskrifter for langpanne eplekake.


Ingredienser:
  • 4-6 epler
  • 250 g mel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts allehånde/allspice
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • Muffinsformer - gjerne høye
  • Perlesukker og kanel til å drysse over
    - et dryss med hakkede nøtter er også veldig godt 

Gjør så:
  1. Rør smør og sukker hvitt.

  2. Tilsett så de andre ingrediensene under omrøring og bland sammen.

  3. Skrell eplene og ta ut kjernene. Del opp i nok båter til å legge på toppen av muffinsene, for så å dele resten av eplene i biter og ha disse i røren.

  4. Fyll muffinsformene ca 2/3 fulle. Avslutt med en eplebåt og dryss over med perlesukker og kanel.

  5. Stek på 180 grader i 35 - 45 min. De kommer til å være litt løse i formen når du tar de ut, men setter seg når de får litt hvile på kjøkkenbenken.

Muffinsene er utrolig gode i seg selv, både lune og avkjølt, men du kan også gjerne servere dem med vaniljekesam, pisket krem eller is.



Tips!
Du kan også bruke denne oppskriften til kake, den holder til en form. Tilsett gjerne en liten 'klunk' eplemost eller vann, og halve epler.
For en større panne tilsett da 1/2 dl vann eller eplemost, doble mel, sukker, smør, epler og egg.