onsdag 25. juni 2014

En pastaelskers favoritt! - Gnocchi med ricotta


Denne pastaretten bare prøves!
Den er superenkel, rask og en av mine absolutte favoritter. Oppskriften er laget ut fra mamma Contaldos oppskrift på gnocchi (Two Greedy Italians). Den inneholder ricotta, en ost som virkelig er undervurdert på norske kjøkken. Med dens milde smak er den fantastisk lett å ta i bruk! Den er både god i seg selv så vel som i desserter og ikke minst perfekt i pastamiddagen.



Ingredienser:

(til 4 ikke "for" store porsjoner)


Gnocchi:

  • 200 g hvetemel (eller italiensk mel) + litt til utbaking
  • 3 eggeplommer
  • 20 - 30 g revet parmesan
  • 220 g ricotta ost (eller hele boksen om de er 250g boks)
  • Noen basilikumblader
  • Malt muskat
  • Salt & pepper


Enkel tomatsaus:

  • To bokser med gode hermetiske hele tomater delt i to (her er det viktig å gå for kvalitet!)
  • 3 hvitløksfedd (eller mer)
  • 1 chilli
  • En god bunt basilikum
  • 6 ss olivenolje
  • Salt & pepper



Gjør så:

Begynn med å lage gnocchi, når du setter på pastavannet kan du begynne på sausen:
  1. Bland eggeplommene, ricotta, mel, muskat, salt & pepper, parmesan og noen grovt revet basilikumblader i en bolle, og lag en myk og deilig pastadeig. Om pastaen er litt klissete er det bare å spe på med mer mel :)
    Kna denne i noen minutter før du deler den i fire. Rull disse ut i avlange pølser, før du deler de opp i mindre biter (ca to cm).

  2. Kok opp en stor kjele med godt saltet vann, og ha gnocchiene oppi vannet. Kok til de begynner å flyte opp, så senker du varmen og lar de kose seg videre i ca to min. Smak når de nærmer seg.

  3. Hakk chili og hvitløk og ha oppi en kjele med olivenoljen. Om du ikke er så glad i sterk mat kan du ta ut alle eller noen av frøene fra chilien da det er her styrken ligger.

  4. Etter hvert som hvitløken begynner å få bittelitt farge tar du kjelen til side og har oppi tomatene. Pass på! For her kan det sprute om oljen er veldig varm! Ha i basilikum og kok i noen minutter. Smak til med salt & pepper.

  5. Når gnocchien er ferdig kokt, har tar du dem utav med f.eks en hullsleiv og har dem i sausen.
    Server med litt revet parmesan, noen ferske basilikumsblader på toppen og gjerne et glass god rødvin :D


    Mmmm... deilig!