Jeg lærte meg noen ulike oppskrifter, og denne har jeg satt sammen av en miks av flere versjoner. Den passer perfekt til satayspyd, wok, dippsaus til vårruller eller annet snadder :)
Oppskriften er svært enkel, og er nok til en god porsjon. Ikke glem at du selv enkelt kan tilpasse smakene - og er det noe du ikke liker, kan du enkelt kutte det ut eller redusere mengden.
Ingredienser:
(til 4 - 8 porsjoner avhengig av hva du skal bruke den til)- 3-4 ss peanøttsmør
- 1 bok kokkosmelk
- 2-4 ss rød curry paste/karripasta
(disse kan variere en del i styrke) - 1-3 fedd hvitløk
- 1-2 ts chili paste - Sambal Olek
(eller eller fersk chili/krydder) - 2-4 ss limesaft (eller sitron)
- 1-2 ts sukker
- 2-3 ss soyasaus - Ketjap Manis
(dette er en søt versjon, men du kan bruke vanlig - helst uten salt) - Litt olje eller smør
Gjør så:
- Fres hvitløk, chili, og karrien lett i smør eller olje. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp under omrøring.
- Smak til, og la trekke (reduser) i noen minutter til ønsket tykkelse. Husk at den tykner litt når den avkjøles.
Sausen er nå klar for servering til de herligste retter - flere oppskrifts-tips til disse kommer snart.
Enjoy!
Er du glad i peanøttsmør eller smaken av salt & søtt sammen?
Prøv en av mine absolutte favoritter; Peanøttsnacks!
Farlig gode!!!
Prøv en av mine absolutte favoritter; Peanøttsnacks!
Farlig gode!!!