søndag 4. januar 2015

Hvitløkssmør



Hvitløkssmør er så utrolig godt, og kan brukes til så mangt. Selv om det kan være lett å ty til
butikkkjøpt er fortsatt hjemmelaget aller best, og så utrolig raskt og enkelt å lage.
Lag en stor porsjon og frys ned, så har du når du måtte ønske og trenge det.

(Oppskrift på baguettene finner finner du her!)

Ingredienser:
Til 200 g smør - men kan enkelt dobbles!

  • 200 g godt smør (romtemperert)
  • 4-6 fedd hvitløk
  • 1-2 ss sitronsmak
  • Salt & pepper
  • Friske urter som persille eller gressløk

Fremgangsmåte:
  1. Finhakk hvitløk og bland dette inn i romtemperert smør. Ha så i hakkede urter og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    Bland alt godt sammen.

Voilà! Veldig enkelt og SÅ godt!


Oppevares i kjøleskap eller gjerne frys. Jeg pleier å ha det i serveringsklare tette skåler eller forme smøret som pølser pakket inn i plastfolie før jeg fryser det. Dette er praktisk da man enkelt kan kutte av ønsket mengde til bruk, for så å legge det tilbake i fryser.
Skal du ha gjester må du huske å ta smøret i kjøleskap litt før servering.