Hvitløkssmør er så utrolig godt, og kan brukes til så mangt. Selv om det kan være lett å ty til
butikkkjøpt er fortsatt hjemmelaget aller best, og så utrolig raskt og enkelt å lage.
Lag en stor porsjon og frys ned, så har du når du måtte ønske og trenge det.
(Oppskrift på baguettene finner finner du her!)
Ingredienser:
Til 200 g smør - men kan enkelt dobbles!
- 200 g godt smør (romtemperert)
- 4-6 fedd hvitløk
- 1-2 ss sitronsmak
- Salt & pepper
- Friske urter som persille eller gressløk
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk og bland dette inn i romtemperert smør. Ha så i hakkede urter og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland alt godt sammen.
Voilà! Veldig enkelt og SÅ godt!
Oppevares i kjøleskap eller gjerne frys. Jeg pleier å ha det i serveringsklare tette skåler eller forme smøret som pølser pakket inn i plastfolie før jeg fryser det. Dette er praktisk da man enkelt kan kutte av ønsket mengde til bruk, for så å legge det tilbake i fryser.
Skal du ha gjester må du huske å ta smøret i kjøleskap litt før servering.