tirsdag 22. juli 2014

Deilig kremet luksus pastasaus (med ricotta og mascarpone)


Dette er virkelig hva jeg vil kalle en herlig porsjon luksus.
Til tross for de mektige ingrediensene er sitronen med på å gjøre denne retten både frisk og spennende.
Selv har jeg her brukt pappardelle og spinat tagliatelle, men sausen passer til alle typer pasta.



Ingredienser:
(4 porsjoner med brød)
  • 2 ts olivenolje
  • 4 fedd hvitløk (gjerne mer!)
  • 1 sitron - saften + skall (her vil jeg anbefale å bruke økologisk)
  • 150 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 - 1,5 dl fløte
  • 1 - 1,5 dl pastavann
  • 3 gode ss smør
  • 1 pose spinat
  • 1 god bunt grovhakket basilikum
  • Revet muskat
  • Salt & Pepper
  • 50 - 100 g parmesan (pluss litt til servering)
  • Pasta

Til servering:
  • Revet parmesan
  • Skivet sitron
  • Godt brød
  • Eventuelt litt corizo, parmaskinke eller lignende (Stek lett og ha over sammen med stekefettet)

Gjør så:
  1. Sett på pastavann og ha i pasta når vannet koker. 
  2. Ha olivenolje i en kjele, hakk hvitløk og la den kose seg i oljen til den blir litt varm.
  3. Tilsett en god del av sitronskallet, fløte, maskarponeost, ricotta og parmesan.
    Ikke glem en god 'dæsj' revet muskat! 
  4. Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet, og sparer ca 1,5 dl av pastavannet. Dette sper du på i sausen til du synes den har ønsket tykkelse. Pass på at den ikke blir for tykk.
    La småkoke i 2-3 min mens du rører/visper.
  5. Ha så i godt med smør, sitronsaften og basilikumen, og rør godt før du smaker til med salt og godt med pepper.
  6. Helt til slutt har du i spinaten. 
  7. Vend så denne herlige pastasausen forsiktig inn i pastaen. Server med litt revet sitronskall og frisk basilikum på toppen, og ikke glem parmesan og gjerne noen skiver sitron på siden.
    Herlig med litt nybakt brød.
Velbekomme!