Bakt potet er godt, men bakt søtpotet er bare helt fantastisk! Den er svært allsidig, full av A-vitaminer og utrolig god i smaken. Ikke minst er det en svært enkelt rett å lage.
Ingredienser:
- 1 søtpotet per porsjon
- Fyll etter ønske
- Hvitløksdressing (oppskrift er på vei)
- eller annen dressing - Hvitløkssmør
- Mais
- Soya bacon
- Hakket chili
- Hakket vårløk
- Pepper og annet godt krydder og friske urter
Server med en god salat.
Gjør så:
- Skyll potetene godt, prikk dem med en gaffel eller kutt et par snitt i dem. Pakk dem gjerne inn i aluminiums folie, spesielt om du skal ha dem på grillen.
- Ha dem enten på grillen eller bak potetene midt i ovnen på 200 grader. Hvor lenge avhenger av størrelsen. Beregn ca 40 min til halvannen time, og kjenn etter med en grillpinne eller kniv om poteten har blitt myk - da er den klar.
- Snitt søtpoteten på langs og press den forsiktig litt sammen og opp nedenifra slik at det deilige kjøttet blir presset opp.
Fyll herligheten med ønsket snadder, og server.
Enjoy!