Ingredienser:
Til ca 350g paneer. Oppskriften kan enkelt dobles.
- 1 liter H-melk
- 1 dl yoghurt naturell (kan sløyfes)
- 3 ss sitronsaft eller eddik
Du kan gjerne ha litt friske urter eller krydder i osten. Her har jeg brukt litt frisk koriander.
Fremgangsmåte:
- Ha melken i en gryte og varm opp til den når kokepunktet (til den skummer).
Pass på, melk kan fort koke over eller brenne seg i bunnen om du bruker høy varme og ikke rører!
Tilsett yoghurten og sitronsaften/eddiken, og rør til du ser melken skiller seg.
- Legg et klede i en sil eller dørslag så det dekker hele, og sil blandingen gjennom dette så osten blir igjen i klede.
Knytt/pakk kledet sammen, og press litt mer vann ut før du legger det i dørslaget med noe tungt oppå (f.eks en gryte med vann eller en morter av stein). Pass på å ha noe under om det skulle være overflødig vann.
- La dette stå i minimum 30 minutter før du eventuelt legger den i kjøleskap. Jo lengre osten ligger under press - jo fastere blir den, så la den gjerne stå i 2 - 3 timer.
Kutt opp i biter og osten er klar til bruk i de herligste retter.
Osten kan fint oppbevares fersk i kjøleskap opptil en uke, eller fryses. Paneer er utrolig god i smaken, og med et par porsjoner klar i frysen er det ikke mye arbeid før du har noen helt fantastiske måltider.
Se også:
Hjemmelaget Nanbrød
Mangokylling
Flere gode indiske og asiatiske oppskrifter er på vei :)
Se også:
Hjemmelaget Nanbrød
Mangokylling
Flere gode indiske og asiatiske oppskrifter er på vei :)