tirsdag 28. april 2015

Bakte Paprikastrimler


Når man baker paprika lokker man frem noen utrolig gode smaker.
Bakte paprikastrimler passer utmerket både som tilbehør til middag, grillmat og som en tapasrett.




Ingredienser:

  • Paprika (gjerne i ulike farger)
  • Olivenolje
  • Salt & Pepper

Paprikaene har mye smak i seg selv, men du kan gjerne også ha i litt sesamfrø, chilikrydder, bakt chili, grovhakket bakt hvitløk, friske urter, smuldret fetaost eller annet godt.



Gjør så:


  • Rens og skyll paprikaene, før du så deler dem i to på langs.
    Legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir - med skallsiden opp.
    Ha over godt med olivenolje.


  • Stek dem i ovnen på 200 - 250 grader til skallet begynner å boble, og rett og slett begynner å bli svidd.
    Ta dem så ut og dekk dem med aluminiumsfolie (eller lignende). Dette gjør man for at skinnet lettere skal komme av. 

  • Når paprikaen begynner å bli avkjølt kan du enkelt fjerne skinnet.
    Del så paprikaene i strimler og vend dem i olivenolje, salt og pepper før servering.

Velbekomme!
Trykk her for oppskrift på flere tapasretter og grillretter.