fredag 23. oktober 2015

Bananmuffins Med Pecannøtter

Har du noen modne bananer som trenger å bli brukt? Da er bananmuffins perfekt!

Denne oppskriften er enkel å lage, og gir noen herlige muffins. De er saftige og mektige på en veldig lun og god måte, og like gode varme som kalde.

Erstatt halvparten av melet med grovt for et litt sunnere alternativ.
Har du ikke pecannøtter kan du enten lage uten, erstatte med en annen favorittnøtt eller deilig hakket sjokolade.

Så finn frem bananene, sett på kaffen, finn godstolen og nyt disse herlighetene mens du hører på høst og vinterværet som river i vegger og trær.


Ingredienser:

Ca 16 - 20 muffins avhengig av størrelse

  • 3- 5 modne bananer
  • 100 g smør - smeltet
  • 3 egg
  • 5 - 6 dl mel 
  • 100 g (1 dl) sukker (du kan bruke brunt også)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 - 2 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • Hakkede pecannøtter (kan sløyfes eller erstattes med andre nøtter).
    Spar gjerne noen til å pynte dem med.


Tips!
Du kan fint erstatte halvparten med sammalt mel om du ønsker grove muffins.
Speltmel er ypperlig i disse.
Litt hakket sjokolade i røren er også kjempegodt.



Gjør så:


  • Rør sammen smør og sukker før du tilsetter eggene. Tilsett gradvis det tørre til alt er blandet.
    Skrell og ha i bananene, en etter en og rør igjen sammen til du har en jevn røre.

  • Ha så fyllet i muffinsformer - ca 2/3 fulle, og pynt gjerne med en nøtt eller to på toppen.
    Selv liker jeg godt de store formene med tykke kanter til disse. Hvis ikke vil jeg anbefale å bruke en muffinsform under papirformene for et finere resultat.

  • Stek så i nedre del av ovnen på 180 grader i ca 20 - 25 minutter for store former, og ca 15 - 20 for små (kommer også litt an på hvordan ovnen steker). 

Server med et dryss melis.
Like gode varme som avkjølt :)
Enjoy!