Liker du gulrotkake eller krydderkake? Da kommer du til å elske disse gresskarcupcakene.
De er saftige og fulle av smak og deilige krydder som passer perfekt til smaken av gresskar, og ikke minst varmer så deilig i de mørke månedene av året.
Ingredienser:
(12 cupcakes)
Cupcakes:
- 200 g gresskarpuré
- 150 g mel
- 150 g sukker
- 70 g smør
- 2 egg
- 1,3 dl H-melk
- 1 ts allehånde/allspice
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts kardemomme
- 1/4 ts muskat
- 2 ts kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- Sitron eller appelsin - skall og en god skvis saft
- Cupcakesformer
Frosting:
- 200 g kremost (kald)
- 50g smør (romtemperert)
- 250 g melis
- Sitronsaft (eller appelsin)
- 1 ts vaniljesukker
- Kanel
Gjør så:
- Bland smør og sukker. Tilsett så resten av det tørre og rør sammen til det har en jevn sandaktig konsistens.
- Ha så i melk og egg mens du rører til jevn røre, og vend til slutt inn gresskarpuré, sitronskall og sitronsaft.
- Fyll cupcakesformene 2/3 fulle og stek på 180 grader i 20-25 minutter til de er gyllne.
- Avkjøl før du tar på frosting:
- Bland smør og halvparten av melisen før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med sitron.
- Visp til du har en jevn og luftig blanding (ikke visp hardt, da blir den fort rennende - Er den for løs kan du avkjøle frostingen, da blir den lettere å påføre.
- Påfør med skje eller sprøyte på avkjølte cupcakes.
Avslutt med et dryss kanel før servering.
Andre herlige gresskaroppskrifter: