søndag 17. januar 2016

Biscotti Med Nøtter og Kanel


Biscotti er en herlig italiensk kjeks som passer perfekt til kaffekosen eller tekoppen.
De har lang holdbarhet, og du kan enkelt variere smaken ved å tilpasse ulike krydder, nøtter og tørket frukt. Det er også godt med litt sjokolade i.


Ingredienser:

  • 600 g mel
  • 250 - 300 g sukker
  • 4 egg + ett til pensling
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 200 g romtemperert smør
  • Revet skall av ca en sitron eller appelsin 
  • Ca 200 g grovhakkede mandler eller annen type nøtter
  • 2 - 4 ss vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
  • 2 - 4 ts kanel
  • 1 ts revet ingefær 
  • Gjerne litt hakket tørket frukt, som aprikos eller lignende


Gjør så:

  • Begynn med å riste nøtter om du ønsker å ha dem i. Dette gjør du ved å ha dem i stekeovn på 150/200 grader i ca 10 - 15 min. Det er viktig at de ikke blir for mye brent, da kan de få en ubehagelig svidd smak. La dem så avkjøles.

  • For selve biscotti deigen begynner du med å blande smør, sukker, vaniljesukker og eventuelt andre krydder du måtte ønske å ha i. Du kan fint bruke en kjøkkenmaskin.
    Når dette er jevnt blandet kan du gradvis ha i mel, bakepulver og revet sitrusskall.

  • Bland dette godt for så å tilsette eggene, ett av gangen. Tilsett så nøtter, tørket frukt eller sjokolade.

  • Del så deigen i seks emner, og rull disse til pølser som pensles med egg. Ha på et bakepapirkledd stekebrett med litt avstand mellom hver. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 25 - 35 minutter. Ta dem så ut av ovnen og skjær dem i skiver på skrå, ca en cm i tykkelse. Disse skal igjen stekes/tørkes i ovnen 10 - 15 min på 150 grader til de er helt tørre.
    Avkjøl dem så på rist.
    Kjeksene oppbevares i en tett boks eller krukke.


Håper det smaker :)
Enjoy!