mandag 25. januar 2016

Pestorull Med Grønn Pesto & Tomat



Denne oppskriften på pestorull er utrolig god. Du kan selvfølgelig fylle den med hva du måtte ønske, men her er et smakfullt forslag. Jeg synes grønn pesto og tomat utfyller hverandre så godt i smakene, og sammen med litt ost gir dette en utrolig harmonisk kombinasjon.

Oppskriften er perfekt til middag, tapas, niste, tilbehør til suppe eller som et mellommåltid, og er like god varm som kald.
Man kan jo selvfølgelig bruke ferdiglagde produkter, men å lage dem selv smaker virkelig aller, aller best :) Og deigen anbefales på det sterkeste!

Den passer perfekt til blant annet pizzabunn og horn, og oppskriften holder til å lage både pestorull og fylte horn. Husk at disse er perfekte som niste, og kan selvfølgelig fryses.



Ingredienser:

Til 2 - 3 deiger. Deigen kan fint halveres.

Deig:

  • 800 - 1kg mel (litt til utbaking)
  • 1 pk gjær (ha gjerne også en ss "luftigere bakst" i deigen)
  • 1-2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 100 g smør
  • 3 dl melk (gjerne H-melk)
  • 2 dl vann

Fyll og pynt:
  • Ca 200 g grønn pesto per deig/rull
  • Ca 100 - 150 g (pr deig) cherrytomater eller andre smakfulle tomater
  • Sesamfrø (kan sløyfes)
  • Eventuelt litt revet ost; mozzarella, parmesan eller lignende
  • Pepper og eventuelt andre krydder
  • Til pynt: 1 sammenvispet egg eller vann til pensling.
    Flaksalt til å strø over.
    Det er også fint med litt sesamfrø, valmuefrø, revet ost eller lignende dersom dette er ønskelig.


Tips!
- Laktosefrie? Bytt ut med laktosefrie ingredienser.
- Det er også veldig godt å ha litt basilikum i deigen, og så ser det pent ut.
- For grove horn kan du bytte ut litt av deigen med sammalt hvete. Men ikke ta mer enn halvparten, da blir deigen vanskeligere å arbeide med.



 Slik gjør du:

  • Bland alt det tørre i en bakebolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Varm smør, melk og vann til lunkent (37 grader), og ha dette oppi med det tørre litt etter litt mens du blander godt.
    Kna dette til du har en jevn og fin deig.

  • Sett til heving et lunt sted i 1 time. Slå ned deigen og la heve 1 time til.

  • Bak ut deigen: Kna deigen litt og del i 2 eller 3 emner, avhengig av hvor store du vil ha pestorullene.
    Kjevl disse ut til tynne pizzabunner. Smør over godt med pesto. Dryss over med sesamfrø, cherrytomat i skiver og eventuelt litt revet ost. Krydre godt med ønsket krydder, for så å rulle deigen jevnt og fast sammen til en lang pølse.

  • Legg denne på bakepapir og la etterheve i ca 20 min. Pensle med egg (eller vann) og dryss over med flaksalt og eventuelt sesamfrø eller valmuefrø.
    Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 - 20 min til den er gyllen. Har den blitt litt tykk kan du gjerne la den stå 10 - 15 min ekstra.
    La dem hvile seg litt på rist før servering.

Håper det smaker :)
Enjoy!