torsdag 3. mars 2016

Yoghurtkake Med Sitron

Yoghurtkake med sitron har en deilig søt smak, men samtidig en lun friskhet fra sitronen.

Den er nok en kjent kakeklassiker som er perfekt til kaffekosen.
At den er kjapp og enkel å lage, lett å tilpasse og ikke minst smaker godt, gjør den til en sikker og trygg kakeoppskrift som passer perfekt når naboen stikker hodet inn for en kopp kaffe.

Husk at dette er en av de kakene som faktisk blir ennå bedre dagen etter at den er laget, og den er super å fryse :)


Ingredienser:


  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 ss sitronsaft + litt finrevet sitronskall 
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 - 350 g mel


Gjør så:

  • Rør smør og sukker hvitt, for så å tilsette eggene ett av gangen. Ha så i yoghurt og sitronsaft under omrøring, før du til slitt tilsetter det tørre.

  • Når du har en jevn røre har du den over i en liten langpanne (20 x 30), eller i en stor rund kakeform (denne kan trenge litt lengre steketid avhengig av størrelsen). Husk å ha i bakepapir eller smør formen for at kaken ikke skal feste seg.

  • Stek kaken midt i ovnen, 180 grader i 35 - 40 min.
    Når kaken er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den hvile litt. Lag en glasur av melis, sitronsaft og litt vann, eller ha et godt lag med siktet melis over rett før servering.


Håper det smaker :)
Enjoy!