mandag 11. april 2016

Pasta Alfredo Med Spinat

Alfredo saus er en deilig pastasaus basert på ost, smør og fløte.
Den er enkel å lage, og du kan variere smaken med ulike krydder, urter og oster.
Bruk gjerne en  hard-ost med mye smak, som for eksempel parmesan-lignende oster.


I denne versjonen bruker jeg spinat. Den tilfører en mild og god smak på sausen, og sammen med cherrytomater er det en helt fantastisk kombinasjon perfekt til pastaen.


Ingredienser:


Til ca 4 porsjoner

  • 1 - 2 ss smør til steking
  • 2 - 3 dl fløte
    Du kan også bruke crème fraîche, den gir en litt frisk smak
  • 2 dl (eller mer) god ost (revet)
  • Litt revet muskat (kan sløyfes)
  • Salt & pepper
  • Litt pastavann
  • Litt revet fersk basilikum
  • 100 - 200 g fersk spinat
  • Pasta, ca 100g pr person 
  • Cherrytomater og gjerne litt godt brød til servering. 


Gjør så:

  • Smelt smør i en gryte, og ha i fløte eller crème fraîche.
    Rør så inn osten og la dette smelte inn og godgjøre seg sammen med salt, pepper og litt revet muskat. Ha gjerne litt revet fersk basilikum i, det smaker helt fantastisk!

  • Kok pasta etter anvisning. Når den er ferdig kokt siler du av vannet, men ta først litt av pastavannet i sausen.
    Vend så inn spinaten i pastasausen. Pass på å ta av store stilker om de skulle ha dette. Er bladene store kan det være du vil rive dem litt først. Du kan også tilsette noen delte cherrytomater.
    La dette godgjøre seg litt før du til slutt vender pastaen godt i sausen rett før servering.


Server med oppkuttede cherrytomater, revet ost og litt ferskrevet basilikum.
Enjoy!