torsdag 2. oktober 2014

Jordskokkchips (i stekeovn)


Her kommer en oppskrift på jordskokkchips som lovet. 
Bruk denne oppskriften som en pekepinn, ulike stekeovner oppfører seg forskjellig, så det kan være du må variere steketiden litt.
Spis dem som snacks, eller server dem til for eksempel Jordskokksuppe eller Fløtegratinert jordskokk.


Ingredienser:
  • Jordskokk
  • Rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • Salt
    - Prøv deg gjerne frem med ulike krydder som pepper, chilikrydder

Gjør så:
  • Skjær jordskokkene i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller ostehøvel.
    Ha dem i en bolle med iskaldt vann.

  • Legg dem så på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir og tørk godt av dem.

  • Pensle eller dypp dem i olje og ha dem på et bakepapir.
    Strø over salt og eventuelt andre krydder.

  • Stek i ovn (gjerne varmluft) på 150 grader i ca 40-60 min. Pass godt på dem, når de har fått en gyllen farge er de ferdige.
    Ta dem så ut og la de hvile seg bittelitt.


Nyt med god samvittighet!
(flere chipsoppskrifter kommer)