tirsdag 17. mars 2015

Søtpotetchips (i ovn)


Jeg elsker søtpotet! Ikke bare er de supersunne og betakarotenfylte, de har også en utrolig deilig smak! De er rett og slett herlige!
Søtpotetchips er kjempegodt! Og reduserer du litt på saltmengden litt kan man spise dem med god samvittighet. Det er også utrolig enkelt å lage, og krever lite tid.


Ingredienser:

  • Søtpotet
  • Olje (raps- eller olivenolje er supert)
  • Salt 
  • Litt timian

Eventuelt kan du også prøve med litt chili, rosmarin, pepper, paprikapulver, kajennepepper, finhakket hvitløk eller honning.



Gjør så:

  • Vask og skrell søtpotetene (om du ikke vil ha skallet på).

  • Bruk en mandolin, potetskreller, ostehøvel eller lignende, for å lage tynne skiver av poteten.

  • Vend dem godt i olje og strø over med litt salt og gjerne timian.

  • Ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek i forvarmet ovn på 190 - 200 grader i  ca 20-30 minutter avhengig av hvor tykke skivene er og hvor mye vann de inneholder.
    Du kan gjerne vende skivene halvveis ut i steketiden, spesielt om de er litt tykke, og steke litt ekstra på andre siden.
    Det er viktig å holde øye med dem, for plutselig er de klare.

  • La skivene renne av seg på litt kjøkkenpapir/håndkle før du ettersalter lett (om det trengs) og ha på litt mer timian.(OBS! Søtpoteten farger av på samme måte som gulrot når de er rå).

Så enkelt kan det gjøres.
Enjoy!

Prøv også andre oppskrifter på søtpotet & chips: