Pastasalat med hvitløksdressing er ikke bare utrolig godt, det er også superenkelt og kjapt å lage.
Uansett om du skal ha lunsj, middag, besøk eller bare er kjesken på noe godt så passer denne perfekt!
Ingredienser:
Til 5 porsjoner (eller mer om du har mye tilbehør)- 500 g pasta
- 1 beger lettrømme
- 100 - 150 g majones
- 1 kinesisk hvitløk (ikke av de største), eller 3-4 fedd vanlig hvitløk
- Salt og pepper
- Litt hakket gressløk eller basilikum (kan sløyfes)
Det smaker også veldig godt med litt sitronsaft eller hakket chili om du liker det litt spicy.
Til servering:
Velg dine favoritter; Maiskorn, paprika, sukkererter, sitron, skinke, kylling, vegetarbacon, røkelaks, vårløk, purre, godt brød eller annet snadder som du finner i kjøkkenskapet eller i hagen.Gluten- eller laktosefri? Bytt ut med glutenfri pasta / laktosefri rømme.
Gjør så:
- Kok opp pastaen etter anvisning - gjerne litt al dente, skyll med kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen) og avkjøl.
- Bland rømme, majones og hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer majones.
La dressingen gjerne stå å godgjøre seg litt før du har i litt hakket gressløk eller bittelitt basilikum og vender inn pastaen.
Server med litt hakket persille og godt brød.
Velbekomme!