torsdag 12. mars 2015

Kremet Pastasalat Med Hvitløksdressing


Pastasalat med hvitløksdressing er ikke bare utrolig godt, det er også superenkelt og kjapt å lage.
Uansett om du skal ha lunsj, middag, besøk eller bare er kjesken på noe godt så passer denne perfekt!

Ingredienser:

Til 5 porsjoner (eller mer om du har mye tilbehør)

  • 500 g pasta
  • 1 beger lettrømme
  • 100 - 150 g majones
  • 1 kinesisk hvitløk (ikke av de største), eller 3-4 fedd vanlig hvitløk
  • Salt og pepper
  • Litt hakket gressløk eller basilikum (kan sløyfes)

    Det smaker også veldig godt med litt
     sitronsaft eller hakket chili om du liker det litt spicy.


Til servering:

Velg dine favoritter; Maiskorn, paprika, sukkererter, sitron, skinke, kylling, vegetarbacon, røkelaks, vårløk, purre, godt brød eller annet snadder som du finner i kjøkkenskapet eller i hagen.

Gluten- eller laktosefri? Bytt ut med glutenfri pasta / laktosefri rømme.


Gjør så:

  • Kok opp pastaen etter anvisning - gjerne litt al dente, skyll med kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen) og avkjøl.

  • Bland rømme, majones og hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer majones.
    La dressingen gjerne stå å godgjøre seg litt før du har i litt hakket gressløk eller bittelitt basilikum og vender inn pastaen.

Server med litt hakket persille og godt brød.
Velbekomme!