onsdag 19. november 2014

Gresskarcupcakes


Liker du gulrotkake eller krydderkake? Da kommer du til å elske disse gresskarcupcakene.

De er saftige og fulle av smak og deilige krydder som passer perfekt til smaken av gresskar, og ikke minst varmer så deilig i de mørke månedene av året.



Ingredienser:
(12 cupcakes)

Cupcakes:
  • 200 g gresskarpuré
  • 150 g mel
  • 150 g sukker
  • 70 g smør
  • 2 egg
  • 1,3 dl H-melk
  • 1 ts allehånde/allspice
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts muskat
  • 2 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • Sitron eller appelsin - skall og en god skvis saft
  • Cupcakesformer

Frosting:
  • 200 g kremost (kald)
  • 50g smør (romtemperert)
  • 250 g melis
  • Sitronsaft (eller appelsin)
  • 1 ts vaniljesukker
  • Kanel


Gjør så:
  • Bland smør og sukker. Tilsett så resten av det tørre og rør sammen til det har en jevn sandaktig konsistens.

  • Ha så i melk og egg mens du rører til jevn røre, og vend til slutt inn gresskarpuré, sitronskall og sitronsaft.

  • Fyll cupcakesformene 2/3 fulle og stek på 180 grader i 20-25 minutter til de er gyllne.

  • Avkjøl før du tar på frosting: 
    • Bland smør og halvparten av melisen før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med sitron.
    • Visp til du har en jevn og luftig blanding (ikke visp hardt, da blir den fort rennende - Er den for løs kan du avkjøle frostingen, da blir den lettere å påføre.
    • Påfør med skje eller sprøyte på avkjølte cupcakes.


Avslutt med et dryss kanel før servering.



Andre herlige gresskaroppskrifter: