fredag 7. november 2014

Italiensk pizzabunn med øl


Denne pizzabunnen er utrolig god, og ikke minst er den veldig lett å lage uten mye arbeid eller søl på kjøkkenet. Resultater er en herlig og sprø pizza.

Oppskrift på enkel pizzasaus finner du her!

Ingredienser:


Til ca 3 mellomstore pizzaer, eller 6 små. 
Oppskriften kan enkelt dobles.

500 g mel (gjerne tipo 0 eller 00)
1/2 pakke gjær (ca 8g tørrgjær)
1 1/2 ts salt
5 ss olivenolje
0.5 dl øl
2 dl vann

Tips! Jeg bruker gjerne sesamfrø enten under deigen før steking eller oppå.
Denne er også veldig god med 50/50 grovt/fint mel, og med spelt :)


Kald eller varm heving?
Du kan enten lage kald deig (tar litt lengre tid) eller varm deig. Smaken blir like god uansett.
Fremgangsmåten er stort sett den samme, men i den varme bruker du lunkent (ca 40 grader). 
Den kalde egner seg veldig godt om du vil la den stå over natten. Bruk da kalt vann i deigen,


Fremgangsmåte:

  • Bland øl og gjær i en bolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha i det tørre og oljen mens du rører, for så å ha i vann litt av gangen. Her skal det ikke mye til, og blir det for mye vann balanserer du bare med litt mer mel.

  • Når deigen er fast og fin er den klar for heving. Drypp litt olivenolje over deigen, og sett den til heving:

    Varm heving:Lager du den varme deigen setter du deigen til heving et lunt sted til deigen har dobbelt størrelse (ca 60 min).

    Kald heving:Den kalde og la deigen ligge lufttett i plastfolie eller en brødpose i kjøleskap i minimum 3-4 timer før bruk.

  • Etter heving deler du deigen opp etter hvor mange pizzaer du vil lage.
    Deigen skal ikke være klissete, bruk i så fall litt mer olivenolje.
    Trykk eller kjevle ut til tynne bunner.

  • Ha på saus og ønsket fyll.
    Stek på 250 grader i 10 - 15 min.


Vips! Superdeilig hjemmelaget pizza!



Flere gode tips!
Bruk gjerne maismel for at pizzaen ikke skal feste seg, spesielt ved steking på sten.

Pizzabunene egner seg supert til å fryse ned. Da kan man enkelt ha hjemmelaget pizza - uten arbeid og når det måtte passe!
Jeg liker å kjevle ut og forsterke deigen litt (ca 5 min på 250 grader) før frysing.