Lapper er herlig, både som helgefrokost og til kaffekosen. De er også perfekte som mellommåltid og niste. Ikke minst er de enkle å lage og krever verken tid eller arbeid.
I disse lappene har jeg brukt vaniljekesam, noe som gjør de deilig fyldige og fulle av smak.
Ingredienser:
(ca 12-15 lapper)
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 beger vaniljekesam
- 4 dl hvetemel
- 1 ts natron
- Smør til steking
Gjør så:
- Visp egg og sukker luftig.
- Ha i vaniljekesam og visp mens du har i det tørre.
- Når du har en jevn røre uten klumper setter du den til å svelle i 15 min.
- Stek lappene i stekepanne på middels varme. Når røren begynner å stivne litt eller det danner seg bobler kan du snu lappene. Stek dem gyllne på begge sider, men pass på å ikke steke for lenge så de blir tørre.
Server med frisk frukt og bær, luftig krem, lønnesirup eller syltetøy og rømme.