lørdag 3. januar 2015

Spaghettini med bakt tomat og middagsboller


Ovnsbakte tomater er ikke bare utrolig godt i seg selv, men passer dessuten perfekt til pasta.
Denne oppskriften er enkel å lage og full av smak. Her har jeg brukt spaghettini, men du kan bruke hvilken som helst type pasta du måtte ønske.


Ingredienser:

(til 4 porsjoner)
  • Spaghettini
    (eller annen pasta) 
  • Middagsboller


Saus:                       

  • ca 500 -700g små tomater - velg gode tomater med smak
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2 ts sukker
  • 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak. Kan sløyfes)
  • 1 rødløk
  • En god bunt timian eller basilikum
  • Olivenolje
  • Fingersalt & pepper

Til servering:


Fremgangsmåte:

  • Ha tomater, hakket hvitløk, rødløk og chili sammen med friske urter i en ildfast form. Du kan gjerne dele tomatene i to om du ønsker det.
    Dryss over sukker, litt salt, pepper og godt med olivenolje. Bak dette midt i ovn på 200 grader i ca 20-30 min.
  • La dette hvile mens du koker pasta og steker middagsbollene.
  • Bland så pasta, middagsbollene og de ovnsbakte tomatene. Pass på å få med all den herlige kraften. Server mens det er varmt med ristede pinjekjerner og f.eks revet parmesan (eller lignende).

Velbekomme!



Middagsbollene (disse er fra Hälsans Kök) er en god og sunn erstatning for vanlig kjøttboller. Jeg anbefaler å prøve disse vegetariske alternativene i stedet for kjøtt om du ønsker et sunnere alternativ med mindre fett og mer proteiner som også smaker godt.