søndag 15. mars 2015

Red Velvet Cupcakes


Red Velvet kaker må være noe av det beste som finnes i kakeverdenen. Her er min trofaste oppskrift som fint kan brukes både til cupcakes og kake. Den er enkel og så smaker de så utrolig deilig!

Bildet er ikke representativt for hvor nydelige de blir. Dette var noe jeg rasket kjapt sammen, og jeg hadde egentlig ikke planer om at disse skulle sees av andre utenfor husets vegger, men så er de så gode at jeg tenkte "skitt au, de MÅ deles". Får oppdatere med noen nye bilder senere (og da har jeg en god unnskyldning for å lage de igjen med en gang! Hurra!).


Ingredienser:

Til 36 små cupcakes eller 18 store - kan enkelt halveres


Cupcakes:

  • 7 dl sukker
  • 4 egg 
  • 7 dl mel
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakkao
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss eddik/vin eddik
  • 2 dl matolje eller smør
  • 5 dl kefir
  • ca 6 stk rød konditorfarge (setter ikke smak)


Topping:

Blir mer enn nok til alle!
  • 3 pakker smøreost naturell
    (for laktosefri bruker du mager smøreost eller annen laktosefri type). 
  • 150 g smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • Gjerne noen dråper frisk sitronsaft

Tips!
De fleste som er laktoseintolerante tåler kefir og syrnet melk. Skal du lage til noen kan det være lurt å dobbeltsjekke med dem :)
 

De vil få mye finere rødfarge enn disse,
men her ser du et hint av hvor fine de blir!

Gjør så:


Cupcakes:

  • Pisk egg og sukker før du har i de tørre ingrediensene. 
  • Ha så i de våte ingrediensene sammen med konditorfargen og rør godt.
  • Stek på 175 grader i ca 15 min til gjennomstekte.
    Husk at ovner steker ulikt, så det kan være de vil kreve litt lengre steketid.

Topping:

  • Bland først smør og halvparten av melisen, for så å ha i resten av ingrediensene. Ha i mer melis om det trengs for ønsket konsistens. Smak så til med noen dråper sitron om du ønsker en litt friskere krem. 
  • Påfør toppingen med en sprøytepose (eller en skje) på avkjølte cupcakes.
    Avslutt gjerne med litt rød sprinkel/kakepynt.

Voila!
SÅ enkelt, og SÅ lekkert!