Når man baker paprika lokker man frem noen utrolig gode smaker.
Bakte paprikastrimler passer utmerket både som tilbehør til middag, grillmat og som en tapasrett.
.JPG)
Ingredienser:
- Paprika (gjerne i ulike farger)
- Olivenolje
- Salt & Pepper
Paprikaene har mye smak i seg selv, men du kan gjerne også ha i litt sesamfrø, chilikrydder, bakt chili, grovhakket bakt hvitløk, friske urter, smuldret fetaost eller annet godt.
Gjør så:
- Rens og skyll paprikaene, før du så deler dem i to på langs.
Legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir - med skallsiden opp.
Ha over godt med olivenolje.
- Stek dem i ovnen på 200 - 250 grader til skallet begynner å boble, og rett og slett begynner å bli svidd.
Ta dem så ut og dekk dem med aluminiumsfolie (eller lignende). Dette gjør man for at skinnet lettere skal komme av.
- Når paprikaen begynner å bli avkjølt kan du enkelt fjerne skinnet.
Del så paprikaene i strimler og vend dem i olivenolje, salt og pepper før servering.
Velbekomme!
Trykk her for oppskrift på flere tapasretter og grillretter.