søndag 15. juni 2014

Farget egg


Dette er noe jeg synes er veldig morsomt å overraske frokostgjester med, spesielt de minste. Ikke alle farger er like vellykket, men denne rosafargen er spesielt fin sammen med det hvite og gule når man åpner egget.



Ingredienser:
  • Egg
  • Kondittorfarge-gele
    (eventuelt naturlige farger - se nedenfor)

Selv bruker jeg konditorfargen til Wilton, da dette er en gelé jeg er godt vant med og den setter ikke smak. Man kan jo selvfølgelig bruke mer naturlige fargestoffer som løkskall, spinatblader og rødbetesaft. Disse vil ikke gi like sterk farge, men fungerer veldig bra :)

Bruk romtempererte egg. Ha eggene i når vannet koker. Pass på at det ikke koker for hardt, da vil det være større sjanse for at eggene sprekker (og fargen kan farge av på selve hviten - se siste bilde).
Ha i ønsket mengde med farge når du legger eggene i gryten.

Kok så etter ønsket konsistens:
Bløtkokt = ca 3-5 minutter.
Smilende = ca 6-8 minutter.
Hardkokt = ca 10 minutter. Skyll da eggene når de er ferdige.
Holder et par dager i kjøleskap.


Hardkokte lyserosa og lyseblå egg er veldig lekkert å ha med på stranden eller på piknik. Ikke minst gøy for ungene :)



Perfekt grøss til Halloween også ;)