Dette er virkelig hva jeg vil kalle en herlig porsjon luksus.
Til tross for de mektige ingrediensene er sitronen med på å gjøre denne retten både frisk og spennende.
Selv har jeg her brukt pappardelle og spinat tagliatelle, men sausen passer til alle typer pasta.
Ingredienser:
(4 porsjoner med brød)
- 2 ts olivenolje
- 4 fedd hvitløk (gjerne mer!)
- 1 sitron - saften + skall (her vil jeg anbefale å bruke økologisk)
- 150 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 1 - 1,5 dl fløte
- 1 - 1,5 dl pastavann
- 3 gode ss smør
- 1 pose spinat
- 1 god bunt grovhakket basilikum
- Revet muskat
- Salt & Pepper
- 50 - 100 g parmesan (pluss litt til servering)
- Pasta
Til servering:
- Revet parmesan
- Skivet sitron
- Godt brød
- Eventuelt litt corizo, parmaskinke eller lignende (Stek lett og ha over sammen med stekefettet)
Gjør så:
- Sett på pastavann og ha i pasta når vannet koker.
- Ha olivenolje i en kjele, hakk hvitløk og la den kose seg i oljen til den blir litt varm.
- Tilsett en god del av sitronskallet, fløte, maskarponeost, ricotta og parmesan.
Ikke glem en god 'dæsj' revet muskat! - Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet, og sparer ca 1,5 dl av pastavannet. Dette sper du på i sausen til du synes den har ønsket tykkelse. Pass på at den ikke blir for tykk.
La småkoke i 2-3 min mens du rører/visper. - Ha så i godt med smør, sitronsaften og basilikumen, og rør godt før du smaker til med salt og godt med pepper.
- Helt til slutt har du i spinaten.
- Vend så denne herlige pastasausen forsiktig inn i pastaen. Server med litt revet sitronskall og frisk basilikum på toppen, og ikke glem parmesan og gjerne noen skiver sitron på siden.
Herlig med litt nybakt brød.
Velbekomme!