torsdag 31. juli 2014

Vårruller i stekovn (med indisk vri)


Vårruller er fantastisk deilig! Få ting kan overgå den knasende sprøheten, etterfulgt av en herlig eksplosjon av smaker.
Og det beste av alt er at du kan fylle dem med nesten hva som helst.
I denne oppskriften har jeg som vanlig brukt hva jeg hadde i kjøleskapet, og tilsatt rikelig med krydder.
Resultatet ble heftig overspising og nøye vurdering om man klarer "bare eeeen til..."



Ingredienser:

(mengde er avhengig av hvor mange du lager)
  • Vårrull pastry/filodeig
  • Glassnudler
  • Gulrot
  • Vårløk
  • Chili
  • Løk
  • Hvitløk
  • Sopp
  • Sesamfrø
  • Raps/solsikkeolje til pensling
  • Litt salt & litt mer herlig pepper
  • Krydder; For indisk vri er Tandoori kjempe godt.
    Vil du ha en mer tradisjonell smak kan du for eksempel bruke soyasaus og/eller østerssaus.

Andre gode ingredienser er kål, kjøtt, egg (som lim), paprika, sesamolje og asiatisk fiskesaus.


Gjør så:  

  1. Tin pastry til vårrullene i et fuktig kjøkkenhåndkle.

  2. Tilbered glassnudlene og sett dem til side.

  3. Rasp gulroten, og finhakk vårløk, sopp, chili, hvitløk og løk i mindre biter, og ha dette i en bolle. Tilsett godt med sesamfrø, glassnudlene og ønsket mengde krydder. Jeg liker å ha 1 - 2ss olje i blandingen bare så den blir litt lettere å arbeide med. Bland dette sammen.
    Stek gjerne grønnsakene lett i en wok, tilsett da eventuell saus helt til slutt (bruker du kjøtt må du huske å gjennomsteke det).

  4. Pakk så litt av blandingen i pastryarkene, ett ark av gangen, og brett dette tett sammen (som anvist på pakken) og legg på et stekebrett med bakepapir. Du kan bruke vann som lim på kantene.

  5. Pensle vårrullene med olje på begge sider og stek dem på 225 grader 10 min på hver side til de er gylne og sprø.

Server gjerne med ris, en god salat, sweet chilisaus, rømme og sterk chilisaus.
Husk at ustekte vårruller er perfekt å fryse. 


Herlig, sprøtt og utrolig deilig!