torsdag 7. august 2014

Blåbærkake


Denne kaken er rett og slett en drøm, og det finnes omtrent like mange versjoner av blåbærkaker som det finnes ulike typer bær. Men dette er den oppskriften jeg har kommet frem til, og den passer like godt til bringebær og jordbær som til blåbær.

Jeg synes at den fremhever de herlige smakene av disse små vidunderlige bærene. Ikke minst er noe av det beste av alt med denne kaken at den er ennå bedre dagen etter at du har laget den, for ikke å glemme dagen etter der igjen...
Den er super i seg selv, men passer ypperlig servert med herlig iskrem eller krem.



Ingredienser
Til kaken:
  • 2.5 dl mel
  • 2 dl sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • ca 1/2  ts salt
  • 1 dl melk
  • 50 - 100 g smør
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • Saft fra 1 sitron (bruk gjerne skallet på toppen som pynt)
  • ca 250 g blåbær (du kan bruke frosne - litt annerledes konsistens)- eventuelt litt revet hvit sjokolade som du har på sammen med blåbærene

Til "topping":
  • ca 0.7 dl sukker
  • 200-250 g ricottaost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg

Gjør så:
  1. Bland først sammen de tørre ingrediensene til selve kaken, før du så blander inn det våte til du har en jevn røre.  Ha dette i en smurt kakeform (rund - ca 22 cm).
  2. Strø blåbærene over blandingen.
  3. Pisk eggene til de skummer, ha så i sukker, ricotta og vaniljesukker. Fordel blandingen over blåbærene og riv gjerne sitronskall over toppen.
  4. Stek kaken på 200 grader i ca en time til den er gyllen.

Server blåbærkaken lunken, og nyt!