Blandingen av den runde smaken til suppen, litt crème fraîche og den friske smaken av lime er helt fantastisk sammen.
Den er både forfriskende og lun, noe som gjør at den passer like godt på en het sommerdag som på en mørk høstdag.
Server suppen som en hovedrett sammen med deilig hvitløksbrød, eller som en spennende starter (for eksempel i et høyt shot glass) når du har gjester.
Den kan nytes både varm og kald.
Ingredienser:
(ca 3 porsjoner)
- 2 terninger med grønnsaksbuljong
- 6 dl vann
- 6 dl gode selskapserter
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl fløte
- 2 gode spiseskjeer smør
- Timian
- Chilipulver (eventuell fersk, da har man det i med hvitløken)
- Salt & pepper
Til servering:
- Crème fraîche
- Lime
- Hvitløksbrød eller hjemmelaget baguetter
- (eventuelt litt tynne biter stekt chorizo - min samboers favoritt, eller spekeskinke)
Gjør så:
- Surr løk, hvitløk og timian i en gryte med litt smør til løken blir blank.
- Ha i grønnsaksbuljong, vann og erter og kok i ca 3 min. Bland så dette med en stavmikser eller i en blender så du får vekk klumpene.
- Deretter har du i fløte og smør. Kok opp og smak så til med chili, salt & pepper.
Her kan man bruke stavmikseren litt på slutten om man vil ha den litt 'luftigere'. - Server med en dæsj crème fraîch, og klem over lime etter smak. Server gjerne med litt ekstra på siden.
"Beautiful Soup, so rich and green,
Waiting in a hot tureen!
Who for such dainties would not stoop?
Soup of the evening, beautiful Soup!
Soup of the evening, beautiful Soup!"
- Alice i eventyrland -