søndag 21. desember 2014

Julepai

Noe av det beste med julen er restemat. Og rester blir det ofte mye av etter disse herlige julemåltidene. Her er super enkelt tips til hva du kan gjøre med dem.

Denne julepaien passer godt både til julefrokost, julelunsj, middag og julekvelds, og det beste med den er at du kan bruke det du har igjen etter julemåltidene.


Ingredienser:
(en paiform)
  • Enkel paibunn
  • 4-6 egg
  • 3-4 dl H-melk eller fløte
  • Det du har igjen av rester; som kalkun, juleskinke, gulrøtter, potet, erter eller lignende.
    Her har jeg brukt løk, brokkoli, tomat, mais, asparges, paprika og sopp.
  • Revet ost

    Krydder:
  • Revet muskatnøtt 
  • Malt ingefær
  • Allehånde
  • Timian
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte:
  1. Gjør klar paiformen, og ha i grønnsakene og andre herligheter.

  2. Bland egg, melk og godt med krydder i en bolle, og hell dette så over paiformen.

  3. Stek på 200 grader i 30 min, ha så på osten og stek videre til den begynner å bli gyllen (kanskje ikke fullt så gyllen som min ble...).

Server paien med en frisk og god salat.
...og eventuelt ennå mer rester...