Denne julepaien passer godt både til julefrokost, julelunsj, middag og julekvelds, og det beste med den er at du kan bruke det du har igjen etter julemåltidene.
Ingredienser:
(en paiform)
- Enkel paibunn
- 4-6 egg
- 3-4 dl H-melk eller fløte
- Det du har igjen av rester; som kalkun, juleskinke, gulrøtter, potet, erter eller lignende.
Her har jeg brukt løk, brokkoli, tomat, mais, asparges, paprika og sopp. - Revet ost
Krydder: - Revet muskatnøtt
- Malt ingefær
- Allehånde
- Timian
- Salt & pepper
Fremgangsmåte:
- Gjør klar paiformen, og ha i grønnsakene og andre herligheter.
- Bland egg, melk og godt med krydder i en bolle, og hell dette så over paiformen.
- Stek på 200 grader i 30 min, ha så på osten og stek videre til den begynner å bli gyllen (kanskje ikke fullt så gyllen som min ble...).
Server paien med en frisk og god salat.
...og eventuelt ennå mer rester...
...og eventuelt ennå mer rester...