tirsdag 30. desember 2014

Oreo Cakepops

Disse har blitt en sikker tradisjon på mitt kjøkken både til jul, nyttår og bursdager. De siste årene har det ikke akkurat blitt produsert få av dem.
Ikke bare er de utrolig gode, men også svært mektige! Nettopp derfor passer de perfekt som gaver og til selskap.



Ingredienser:
(ca 30 cakepops)

  • To pakker Oreokjeks
  • 125 g naturell kremost (Philadelphia eller annen type)
  • Hvit sjokolade (eller lys kokesjokolade)
  • Et par knuste Oreoskjeks (uten krem) eller kakestrøssel til pynt
  • Lollipopp pinner, papirsugerør eller minimuffins-/konfektformer

En hjelpende hånd til pyntingen er alltid kjekt
å ha. Her har det tydeligvis blitt cakepopsparty!

Om du skal bruke pinner og ønsker en helt jevn overflate kan det være lurt å gjøre klart noe å stikke pinnene i, som en isoporkloss, pappeske eller oasis. Dekk denne gjerne med et lag eller to med plastfolie.




Fremgangsmåte
  • Knus oreokjeksene til du har en jevn blanding av kjekssmuler.

  • Tilsett kremost og rør dette godt sammen til en jevn og fin deig.
    Sett dette i fryser i 10 -15 minutter. Dette vil gjøre det lettere å forme den.

  • Lag så kuler i passe størrelse og avkjøl dem igjen i fryser eller kjøleskap.
    Dette igjen vil gjøre det lettere når du skal ta på sjokoladen.

  • Smelt sjokolade i vannbad.
    Skal du ha den på pinner dypper du først ene enden av pinnen i sjokoladen, for så å sette den i kulen. Da vil sjokoladen fungere som lim, men må stivne før du dekker hele kulen med sjokolade (Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du setter dem kaldt - om du er så heldig å har plass til det). Man kan helt fint bruke miniformer i stedet for pinner.

  • Dypp så kulene slik at de får et jevnt og deilig dekke. Ikke bruk for lang tid i veldig varm sjokolade, da kan kulene smelte.
    Dryss til slutt på strøssel eller knust kjeks og sett dem til å stivne i kjøleskap eller frys.


Oppbevar kulene enten i kjøleskap eller fryser.

Tips!
Veganske cakepops? Bytt ut ingrediensene enkelt med veganske versjoner.