Ikke bare er de utrolig gode, men også svært mektige! Nettopp derfor passer de perfekt som gaver og til selskap.
Ingredienser:
(ca 30 cakepops)
- To pakker Oreokjeks
- 125 g naturell kremost (Philadelphia eller annen type)
- Hvit sjokolade (eller lys kokesjokolade)
- Et par knuste Oreoskjeks (uten krem) eller kakestrøssel til pynt
- Lollipopp pinner, papirsugerør eller minimuffins-/konfektformer
Fremgangsmåte
- Knus oreokjeksene til du har en jevn blanding av kjekssmuler.
- Tilsett kremost og rør dette godt sammen til en jevn og fin deig.
Sett dette i fryser i 10 -15 minutter. Dette vil gjøre det lettere å forme den.
- Lag så kuler i passe størrelse og avkjøl dem igjen i fryser eller kjøleskap.
Dette igjen vil gjøre det lettere når du skal ta på sjokoladen.
- Smelt sjokolade i vannbad.
Skal du ha den på pinner dypper du først ene enden av pinnen i sjokoladen, for så å sette den i kulen. Da vil sjokoladen fungere som lim, men må stivne før du dekker hele kulen med sjokolade (Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du setter dem kaldt - om du er så heldig å har plass til det). Man kan helt fint bruke miniformer i stedet for pinner.
- Dypp så kulene slik at de får et jevnt og deilig dekke. Ikke bruk for lang tid i veldig varm sjokolade, da kan kulene smelte.
Dryss til slutt på strøssel eller knust kjeks og sett dem til å stivne i kjøleskap eller frys.
Oppbevar kulene enten i kjøleskap eller fryser.