fredag 16. januar 2015

Klassisk amerikanske cookies


Enhver tid er cookies tid!

Hva er vel bedre enn å ta et bit av en nybakt cookie, myk i midten, full av sjokolade og med litt nøtter som kjennes både møre og gir et hint av sprøhet.


Denne oppskriften er laget spesielt med tanke på denne myke deilige kjernen.
Jeg anbefaler å prøve de med macadamianøtter. Disse gjør seg så utrolig godt sammen med sjokoladen og den nydelige smaken av selve cookien.
Husk at disse er fantastisk lure å fryse ned, slik at du kan ha ferske cookies når som helst.

Ingredienser:

(ca 30 cookies)
  • 350 g temperert smør
  • 300 g sukker
  • 300 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker (bruk skikkelig vaniljesukker)
  • 2 store egg
  • 600 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g hvit sjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • Gjerne 50 - 100 g macadamianøtter (eller valnøtter)


Gjør så:

  • Rør smør og sukker luftig/hvitt, og ha i eggene.
  • Bland resten av det tørre og ga i røren, og bland alt sammen godt.
  • Grovhakk sjokoladen og nøttene og rør den inn i røren.
  • Lag litt gode klumper (f.eks med en iskremskje) og ha dem på bakebrett med god avstand - ikke mer enn 9 stk på hvert brett. Ikke trykk dem flate.
  • Stek midt i ovnen på 190 grader i 10 til 15 minutter (maks!).
    Det er viktig å ikke steke dem for lenge, så ta dem ut selv om de virker uferdige for de blir faste med litt hvile på brettet. Flytt så over på rist for avkjøling.

Utrolig deilige cookies, myke og med mye kjærlighet!


Skal du ikke spise alle samme dag anbefaler jeg å legge dem lunkne i en tett boks. Da holder de seg myke og ferske mye lengre :)

FRYSE? Om du vil fryse deigen så rull til en litt tykk pølse og ta plastfolie rundt.
Jeg anbefaler å enten lage noen hakk eller å kutte til ferdige stykker da det gjør det mye lettere å dele den når den er kald.