Ikke glem at du med få ingredienser lett kan variere og gjøre enkle poteter til en spennende smaksopplevelse.
Ingredienser:
- Gode poteter
(her har jeg brukt mandelpoteter) - Olivenolje
- Timian eller rosmarin
- Salt (gjerne maldon eller lignende) & pepper
- Hvitløk
- Chili
- Soltørket tomat
De tre sistnevnte kan selvfølgelig sløyfes, men smaker utrolig godt sammen med potetene.
Gjør så:
- Vask potetene godt og del dem i båter for så å ha dem i en ildfast form.
Hakk chili, hvitløk og soltørket tomat i ønsket størrelse. Du kan også ha hvitløksbåtene i hele. - Ha dette i sammen med potetene og hell over godt med olivenolje og krydderiene.
Vend potetene sammen med godsakene så alt er godt dekket.
- Stek midt i ovnen (eller høyere) på 250 grader i ca 30 min.
Det er viktig med høy temperatur i begynnelsen om du ønsker stekeskorpe på potetene, og du kan gjerne varme opp ovnen med høyere temperatur for så å sette ned på 200-250 grader når du setter potetene inn.
Sett heller formen lengre ned i ovnen eller skru ned temperaturen når potetene begynner å få farge. - Vend forsiktig på potetene av og til for å få de jevnere stekt. Potetene vil trenge ulik tid i ovnen alt etter størrelse og hvilken type potet du bruker. Men det er lett å finne ut av når de er ferdige. Kjenn etter med en gaffel om de er myke, da er de klare til servering.
| Passer utmerket til bakt paprika. Trykk her for oppskrift! |
Velbekomme!