torsdag 5. februar 2015

Bakt Søtpotet


Bakt potet er godt, men bakt søtpotet er bare helt fantastisk! Den er svært allsidig, full av A-vitaminer og utrolig god i smaken. Ikke minst er det en svært enkelt rett å lage.

Ingredienser:

  • 1 søtpotet per porsjon
  • Fyll etter ønske

Her har jeg brukt:
  • Hvitløksdressing (oppskrift er på vei)
    - eller annen dressing
  • Hvitløkssmør
  • Mais
  • Soya bacon
  • Hakket chili
  • Hakket vårløk
  • Pepper og annet godt krydder og friske urter

Server med en god salat.


Gjør så:

  • Skyll potetene godt, prikk dem med en gaffel eller kutt et par snitt i dem. Pakk dem gjerne inn i aluminiums folie, spesielt om du skal ha dem på grillen.

  • Ha dem enten på grillen eller bak potetene midt i ovnen på 200 grader. Hvor lenge avhenger av størrelsen. Beregn ca 40 min til halvannen time, og kjenn etter med en grillpinne eller kniv om poteten har blitt myk - da er den klar.

  • Snitt søtpoteten på langs og press den forsiktig litt sammen og opp nedenifra slik at det deilige kjøttet blir presset opp.
    Fyll herligheten med ønsket snadder, og server.

Enjoy!