fredag 30. oktober 2015

Aspargesterte Med Ricotta

Terte er alltid en slager her i huset, og spesielt om det er butterdeig med smakfulle grønnsaker eller bær involvert. Om man føler seg litt kjesken på kvelden er det utrolig greit å kjapt kunne hive sammen noen få enkle ingredienser, som resulterer i noe så fantastisk godt.

Denne aspargesterten er perfekt som forrett, tilbehør til middag, grillmat, tapas eller som et lite måltid i seg selv. For ikke å snakke om at den passer ypperlig til et glass vin eller to.

Ricottaen gir en lun smak som veier opp for de friske aspargesene og den sprø bunnen. Løken bidrar med et lite hint av sødme, men kan fint sløyfes om det er ønskelig. Salt og pepper er med på å fremheve alle smakene, og har du med et par oppkuttede cherrytomater og et dryss eller to med ristede pinjekjerner blir resultatet om mulig ennå mer harmonisk.Ingredienser:

Til to til fire porsjoner, men du kan fint lage større.
 • 2 plater butterdeig
 • Litt mel til utbaking
 • 1 - 2 dl ricotta
 • En bunt asparges 
 • 1/2 oppkuttet løk (kan fint sløyfes)
 • Litt olivenolje
 • Flaksalt & pepper

Server gjerne med noen oppkuttede cherrytomater, ristede pinjekjerner og litt hakket gressløk, basilikum eller andre friske urter.

Det er også godt å rive over litt smaksrik ost, som parmesan eller lignende, rett før servering.

For mer friskhet kan du presse over noen dråper fersk sitronsaft.


Gjør så:

 • Sett på ovnen på 200 grader over/undervarme.
  Ha litt mel på kjøkkenbenken og legg begge butterdeigplatene oppå hverandre. Kjevl eller trykk disse ut til et rektangel og ha over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en kniv eller deigskrape til å lage en kant, ca en cm fra kanten. Ikke kutt helt igjennom.

  Om du ønsker en mer markert kant kan du prikke midten av deigen med en gaffel.
  Stek så denne midt i ovnen i ca 10 - 15 minutter.

 • Ta bunnen så ut av ovnen og smør over med ricotta. Kutt løken opp i tynne strimler eller små biter og strø dem over. Vask og kutt av bunnene på aspargesene og legg dem på, annenhver vei med topp og bunn. Du kan gjerne pensle dem med litt olivenolje.
  Strø over med salt og pepper, for så å steke terten midt i ovnen i 10 - 15 minutter.

Server med ønsket tilbehør og nyt :)
Velbekomme!