De varme krydderne, den deilige konsistensen og den gode tonen av ingefær gjør dem til de perfekte kjeksene for høst- og vintermånedene.
Denne oppskriften gir en utrolig lett deig å jobbe med, noe som gjør den veldig enkel å lage.
De krevet lite arbeid og oppskriften er enkel å tilpasse etter smak og behag.
Husk at fersk ingefær gir aller best smak, og ikke glem at deigen er super å fryse.
Ingredienser:
Til ca 20 cookies.
- 300 g mel
- 1 - 2 ss revet ingefær (du kan også bruke krydder)
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 - 2 ts kanel
- 1/2 - 1 ts revet muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- 3 - 4 ts vaniljesukker
- 1 ts appelsinjuice og revet appelsinskall (kan sløyfes)
- 200 g sukker (du kan fint bruke brunt)
- 200 g romtemperert smør
- 1 egg
- 80 - 100 g mørk sirup (du kan også bruke lys)
- Perlesukker til pynt
Fremgangsmåte:
- Start med å røre sammen smør og sukker. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller lignende.
Mens dette blandes kan du måle opp mel og resten av det tørre.
Når smør og sukker begynner å bli luftig kan du ha i egg, appelsinjuice og skall (husk at appelsinen fint kan sløyfes). Ha i sirup under omrøring, for så å gradvis tilsette det tørre og rør til du har en jevn og lett deig. Sett denne så i kjøleskap i 30 min eller mer (da blir den lettere å jobbe med).
- Ha litt perlesukker i en skål eller lignende og ta deigen ut av kjøleskapet. Begynn å rulle kuler, ca 2 spiseskjeer i størrelse og dypp dem i sukkeret så toppen blir flat.
Legg dem så på et stekebrett med bakepapir, men husk å ha god avstand mellom kjeksene. Gjerne ikke mer enn 4 -5 på hvert brett (selvfølgelig avhengig av størrelse på brettet og ovnen).
Trykk klumpene forsiktig ned på midten og litt utover mot kantene. Strø eventuelt mer perlesukker over.
- Stek midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 6 - 10 minutter til de såvidt begynner å bli litt gylne.
La dem så hvile på stekebrettet i ca 3 - 4 minutter, da de fortsatt er veldig myke. Flytt dem så over på en rist for avkjøling.
Enjoy! :)
Tips!
Ønsker du å fryse deigen?
Rull den til en litt tykk pølse for så å rulle denne inn i plastfolie.
Rull den til en litt tykk pølse for så å rulle denne inn i plastfolie.
Kutter du hakk, eller deler den i stykker er den kjempe enkel å dele opp og 'hive' i ovnen etter behov.