torsdag 4. februar 2016

Rice Krispies Treats Med Sjokolade & Karamell



Rice Krispie Treats er en kjent og kjær Amerika-klassiker, og er alltid en slager hos både små og store som liker sprøtt, klissete og søtt.
Disse er perfekte til barnebursdag,  som helgesnacks og andre anledninger som krever litt ekstra sukker og kosemat.
Selv foretrekker jeg å ha i en liten klype salt for å balansere smakene litt, men dette kan fint sløyfes.



Ingredienser:

Oppskriften kan enkelt dobles.

  • 50 g smør
  • 200 g marshmallows
    (OBS! For vegetarisk, bruk vegetarisk marshmallows)
  • Ca 100 - 150 g Rice Krispies
  • En god klype salt
  • Ca 100 - 200 g smeltet sjokolade og/eller karamell


Gjør så:


  • Smelt smør i en gryte. Ha i marshmallows og salt, og rør dette til det er smeltet på middels varme. Bruker du store marshmallows går det lettere om du deler dem litt opp før du har dem i gryten.
    Pass på at det ikke svir seg. Du kan også bruke vannbad om du synes dette er lettere.

  • Vend så inn Rice Krispies til de er jevnt dekket av marshmallowkremen.
    Ha dette over på et bakepapir. Etter et par minutter når det begynner å avkjøles kan du legge et bakepapir over for så å presse blandingen sammen og forme den.
    Du kan gjerne ha det i en form (ildfast eller lignende) for lettere å presse jevnt.

  • Smelt sjokolade og karamell, og ha over i tynne striper.
    Skal dette serveres til voksne kan du strø litt salt over for å få den skummelt gode blandingen med salt & søtt.
    Når alt har stivnet kan du dele opp i ønskede stykker og servere. 

Oppbevares i en tett boks med bakepapir eller lignende mellom stykkene.


Håper det smaker :)
Enjoy!