torsdag 25. februar 2016

Tomatterte

Tomatterte er perfekt om du er litt kjesken/fysen på noe godt.
Den er kjapp og enkel å lage, og har en herlig blanding av sprøtt, salt, saftig og med masse smak. Terten passer ypperlig både som snack, tapas og tilbehør til supper, grillmat eller annen middag.
Husk at du enkelt kan tilpasse den etter hvilke smaker du foretrekker.

Det er viktig å bruke gode modne tomater med mye smak. Gjør du det er det få ting som kan måle seg.


For flere oppskrifter på tapas og annen deilig fingermat trykk her.


Ingredienser:

  • Butterdeig
  • Smakfulle tomater (her har jeg brukt små plommetomater)
  • Basilikum
  • Fingersalt og gjerne litt pepper
  • Olivenolje
  • Gjerne litt finhakket hvitløk (kan sløyfes) og/eller løk
  • Litt smakfull ost, som parmesan eller lignende (kan fint sløyfes)


Gjør så:

  • Kjevle ut butterdeigen til ønsket størrelse og ha den på et bakepapir eller i en ildfast form. Om du ønsker litt gode kanter kan du brette dem innover, så du lager en ramme rundt. Prikk bunnen lett med en gaffel, og forstek den i ovnen på ca 200 - 225 grader mens du kutter opp tomatene i skiver. 

  • Legg på tomatene så de dekker bunnen, men la det være en cm eller to fra kanten. Har de mye veske kan du la dem renne litt fra seg på et håndkle eller kjøkkenpapir før du legger dem på. Hell litt olivenolje over tomatene, og strø over med litt salt & eventuelt litt pepper. Ønsker du å ha på litt hvitløk eller løk kan du finhakke dem og strø over. Avslutt med litt hakket basilikum og eventuelt bittelitt litt revet ost.
    Du kan pensle kanten med et sammenpisket egg, men dette er ikke nødvendig :)

  • Stek midt i ovnen på ca 200 - 225 grader i ca 20 - 25 minutter til kantene begynner å bli gylne og bunnen er stekt.
    La tomatterten avkjøle seg litt før du har over litt fersk hakket basilikum rett før servering.

Velbekomme!