Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget tomatsuppe ennå så er det bare å sette i gang.
Dette er en av mine absolutte favoritter!
Ikke bare er det super enkelt, men det kommer mest sannsynlig til å endre synet ditt på tomatsuppe.
Denne oppskriften er supergod, og passer like godt kald (gazpacho) som varm.
Bare vær så snill å bruk tomater med smak!
Ikke minst passer den også ypperlig til å bruke som pasta eller pizzasaus. Bare kok ut litt av vannet så den blir tykkere, så er den klar.
Ingredienser:
(4 porsjoner)
- 1 kg GODE tomater
- 3 løk
- 1 paprika (kan sløyfes, men er veldig godt)
- 4 hvitløksfedd
- 1-2 ss brunt sukker
- Timian og en god bunt basilikum
- 3 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- Salt & pepper
- Deilig brød til servering
Selv liker jeg å variere med å ha chili i suppen, bak den sammen med de andre ingrediensene i ovnen.
Serverer du den med sitron eller lime blir den også friskere og mer sommerlig.
Foretrekker du en mer kremet tomatsuppe kan du ha i fløte.
Gjør så:
- Kutt tomater, løk og paprika i gode biter, og ha dette sammen med hvitløksfedd og urtene i en ildfast form. Strø over med sukker og et par gode 'klunker' olivenolje.
Stek dette på 200 grader i en time. - Nyt den herlige lukten.
- Ha så herlighetene over i en gryte og bruk stavmikser til du får en jevn blanding (blender kan også brukes). Ha i buljong, og spe eventuelt på med litt vann om dette trengs, slik at suppen får riktig konsistens.
- Kok dette opp, og la koke i 15 min. Ha i smør og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød som baguetter med hvitløkssmør, focaccia eller superkjapt hvitløksbrød (trykk på linkene for de ulike oppskriftene).
Velbekomme!