fredag 5. september 2014

Hjemmelaget Tomatsuppe



Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget tomatsuppe ennå så er det bare å sette i gang.
Dette er en av mine absolutte favoritter!
Ikke bare er det super enkelt, men det kommer mest sannsynlig til å endre synet ditt på tomatsuppe.
Denne oppskriften er supergod, og passer like godt kald (gazpacho) som varm.
Bare vær så snill å bruk tomater med smak!
Ikke minst passer den også ypperlig til å bruke som pasta eller pizzasaus. Bare kok ut litt av vannet så den blir tykkere, så er den klar.


Ingredienser:
(4 porsjoner)
  • 1 kg GODE tomater 
  • 3 løk
  • 1 paprika (kan sløyfes, men er veldig godt)
  • 4 hvitløksfedd
  • 1-2 ss brunt sukker
  • Timian og en god bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • Salt & pepper
  • Deilig brød til servering

Selv liker jeg å variere med å ha chili i suppen, bak den sammen med de andre ingrediensene i ovnen.
Serverer du den med sitron eller lime blir den også friskere og mer sommerlig.
Foretrekker du en mer kremet tomatsuppe kan du ha i fløte.


Gjør så:
  1. Kutt tomater, løk og paprika i gode biter, og ha dette sammen med hvitløksfedd og urtene i en ildfast form. Strø over med sukker og et par gode 'klunker' olivenolje.
    Stek dette på 200 grader i en time.

  2. Nyt den herlige lukten.

  3. Ha så herlighetene over i en gryte og bruk stavmikser til du får en jevn blanding (blender kan også brukes). Ha i buljong, og spe eventuelt på med litt vann om dette trengs, slik at suppen får riktig konsistens.

  4. Kok dette opp, og la koke i 15 min. Ha i smør og smak til med salt og pepper.
    Server med godt brød som baguetter med hvitløkssmør, focaccia eller superkjapt hvitløksbrød (trykk på linkene for de ulike oppskriftene).

Velbekomme!