Foccatia er både godt for seg selv og som tilbehør til annen mat.
Etter å ha prøvd ut utallige oppskrifter er dette det jeg har kommet frem til og som funker til det meste.
Den er saftig, veldig god i smaken og alt annet enn kjedelig.
Ikke minst så er den lett å lage og til å stole på!
Ingredienser:
(en langpanne)
Brød:
- 1 kg mel
- 1 pakke gjær (og gjerne en ss med "ekstra luftig bakst")
- 2-3 ss brunt sukker
- 1-2 chili (eller chilipulver)
- 9 dl vann
- Salt & pepper
- 1 - 2 never soltørket tomat (hakket), og litt timian.
Det er også godt med hakket rødløk, cherrytomat og oliven i brødet (ikke minst oppå).
Oljeblanding:
- 1.5 dl olivenolje
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 ts timian
- 1 ts rosmarin
- 1 ts basilikum
- 1 ts oregano
- Fingersalt (litt til å strø på toppen)
Gjør så:
- Bland sammen ingrediensene til selve deigen, og la heve i 1 time mens du lager oljeblandingen.
- Hakk hvitløk, og ha dette sammen med urtene i oljeblandingen. La dette stå mens brødet hever så smakene kan sette seg.
- Ha deigen i formen og etterhev i 15 min. Lag hull i deigen med fingrene, og ha på cherrytomat, oliven, soltørket tomat eller hva du måtte like.
Hell så over oljeblandingen og dryss over med grovt fingersalt. - Stek på 200 grader i ca 20 min. Bruker du en mindre form må du nok regne med lengre tid.