fredag 14. november 2014

Ristede gresskarkjerner

Om du er i besittelse av et ferskt gresskar, så for all del ikke kast kjernene.
Hvordan man enkelt renser gresskaret kan du se her.

Disse er ypperlige som snacks, til å ha på hjemmebakte rundstykker eller brød, supper, salater, eller frokostblandingen.

Siden de er fulle av proteiner, mineraler og vitaminer, kan du forspise deg på dem med god samvittighet!
Ikke glem at de er utrolig kjekke å ha noen på lur til når 'kjeskenheten' melder seg på slutten av dagen.


Ingredienser:
  • Gresskarkjerner
    (ferske eller tørkede)
  • 3-4 ss olivenolje
  • Salt
  • Chilipulver, pepper, honning, tandoori krydder, presset hvitløk eller annet spennende krydder


Gjør så:
  1. Bruker du ferske må du skylle dem godt eter at å ha renset gresskaret. Legg dem til å tørke på et kjøkkenhåndkle i et par timer.

  2. Bland sammen olivenolje og krydder, og vend de tørkede kjernene i marinaden.

  3. Fordel dem ut på et brett med bakepapir og stek på 180 grader i ca 15 - 25 min til de begynner  å bli gyllne. 'Pirk' litt rundt i dem av og til så de snur seg og får en jevn farge.

  4. Avkjøl dem så på papir så det tar til seg overflødig olje.


Vips! Så har du herlig snacks du kan spise med god samvittighet! 






Andre gode oppskrifter med gresskar: