Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarf'ärse/kjøttdeig og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte. Resultatet blir helt fantastisk!
Passer perfekt til ris, pasta eller poteter.
Her servert med litt hvitløkssmør og ovnsbakte mandelpoteter.
Ingredienser:
(4 porsjoner)
- 300 - 400g soyafärse eller kjøttdeig
- 4 store paprika
- 2-3 dl fløte
- 1 løk
- 2-4 hvitløksfedd
- Vårløk
- 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak)
- 200 - 300g fetaost
- Ost
- En bunt friske urter (som basilikum)
- Salt & pepper
For en rikere smak kan du tilsette revet parmesan eller liknende ost i sausen.
Fremgangsmåte:
- Skjær av toppene på paprikaene (spar på dem) og rens for frø.
Ha noen biter fetaost i bunnen av hver paprika. Du kan også ha litt ost om ønskelig.
- Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette sammen med färsen/kjøddeigen i litt smør eller olje. Smuldre resten av fetaosten over og smak til med salt, pepper og revet friske urter. Hell så over fløte og la alt dette stå å godgjøre seg litt. Til slutt klipper du litt vårløk over.
- Ha paprikaene i en ildfast form og fyll dem med sausen. Avslutt med revet ost og sett paprikatoppen på plass.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min til osten er smeltet og begynner å bli gyllen.
Tips!
For mindre porsjoner kan du kutte paprikaen på langs.
For laktosefri eller vegansk versjon - bruk laktosefri fløte eller vegansk erstatning.
Du kan også bruke kokkosmelk, som er supergodt sammen med ris.