mandag 30. mars 2015

Påskens Sjokolade & Valnøttmuffins (med Appelsin)

Valnøtter og sjokolade passer perfekt sammen! Disse muffinsene har blitt en favoritt her i huset, og har vært en sann lykke å ha med i arbeidslunsjen.

Denne oppskriften gir noen utrolig saftige og gode sjokolademuffins som passer perfekt til påskens kaffekos. Appelsinen gir ikke mye smak, men gir et hint og gjør dem ekstra saftige!


Ingredienser:

(til ca 16-20 små muffins eller 10 store)

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 dl mel
  • 2 egg
  • 1 dl H-melk eller syrnet melk
  • 4-6 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 ts vaniljesukker
  • En liten klype salt
  • 1 ferskpresset appelsin (ca 1 dl) + litt av skallet
    Du kan gjerne bruke grapefrukt, men ikke bruk skallet da dette er veldig bittert.
    Har du ikke kan du erstatte med melk.
  • Valnøtter - grovt hakket
  • Lys kokesjokolade i litt grove biter


Gjør så:

  • Rør smør og sukker hvitt, og tilsett egg. Ha så i resten av de tørre ingrediensene, for så de våte og rør godt sammen til en jevn og luftig røre.
    (Rører du for hånd kan du smelte smøret og røre dette inn helt til slutt).
    Vend inn litt revet appelsinskall, godt med sjokolade og nøtter, men spar noe til å ha på før steking.
  • Fyll røren i formene to tredjedels fulle. Bruk gjerne muffinsbrett i tillegg til former, da holder de formen bedre. Dunk brettet litt for å få en jevn overflate, og strø til slutt litt nøtter og sjokolade på toppen.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter om du lager små muffins, og ca 20-30 min om store.



Ha en riktig god påske!

Tips! Husk at muffinsene kan fryses så fort de er avkjølt.