torsdag 2. april 2015

Påskemuffins

Her er en god oppskrift på påskemuffins som smaker utrolig herlig.
De er raske og enkle å lage, og resultatet blir saftige muffins som ser like lekre ut som de smaker.
Appelsinen gir ikke mye smak, men gir et deilig hint og er hemmeligheten til det som gjør dem ekstra saftige!


Ingredienser:

(til ca 16-20 små muffins eller 10 store)

Muffinsrøre:

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 dl mel
  • 2 egg
  • 1 dl H-melk eller syrnet melk
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 ts vaniljesukker
  • En liten klype salt
  • 1 ferskpresset appelsin (ca 1 dl) + litt av skallet
    Du kan gjerne bruke grapefrukt, men ikke bruk skallet da dette er veldig bittert.
    Har du ikke kan du erstatte med melk.
  • Lys kokesjokolade i litt grove biter

Frosting:

  • 125 g naturell smøreost
  • 50 g smør
  • ca 350 g melis (noen ganger litt mer)
  • Noen spiseskjeer saft fra appelsin, sitron eller grapefrukt
  • 1 ts vaniljesukker (og gjerne en liten klype salt)
  • Gul konditorfarge (Eller annen farge - kan sløyfes) 

Tips!
Det er også veldig godt med grovt hakkede valnøtter i røren.
Ønsker du en mer intens gulfarge på muffinsen kan du ha litt gul konditorfarge i røren.
For laktosefri kan du bytte ut med laktosefrie ingredienser. Mange som er laktoseintolerante tåler syrnet melk, så sjekk med dem det gjelder om de kan ha det :)
Muffinsene kan fint fryses så fort de er avkjølt (men ikke med frosting på). Husk forresten at muffins ofte er bedre dagen etter at de er laget. 


Gjør så:

  • Rør smør og sukker hvitt, og tilsett egg. Ha så i resten av de tørre ingrediensene, for så de våte og rør godt sammen til en jevn og luftig røre.
    (Rører du for hånd kan du smelte smøret og røre dette inn helt til slutt).
    Vend inn litt revet appelsinskall, godt med sjokolade og nøtter, men spar noe til å ha på før steking.
  • Fyll røren i formene to tredjedels fulle. Bruk gjerne muffinsbrett i tillegg til former, da holder de formen bedre. Dunk brettet litt for å få en jevn overflate, og strø over med sjokoladebiter på toppen.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter om du lager små muffins, og ca 20-30 min om store.

Frosting:

  • Visp smør, vaniljesukker og melis godt sammen til du har en jevn røre.
    Bland så i smøreost, konditorfarge, og smak til med fruktsaft mens du visper til du har en luftig konsistens (ikke visp for lenge, da kan den falle sammen og bli bløt igjen).
    Det kan være du må ha litt mer melis i.
    Oppbevar frostingen i kjøleskap før du har på avkjølte muffins.
Ha en riktig god påske!