onsdag 25. mars 2015

Hjemmelagede Vafler

Få ting er så deilig som duften av nystekte vafler. I dag, 25.mars er det den store vaffeldagen i Europa, og det er en god unnskyldning for å nyte seg et ekstra hjerte til kaffen.

Det finnes utallige variasjoner og tradisjoner av både selve røren og vaffelmønster. Hva syntes du, skal man ha fire hjerter eller fem?
Her er en oppskrift som er mye brukt og elsket her i huset. Håper den faller i smak :)


Ingredienser:

(til ca 12 plater - kan fint dobles for flere)

  • 2 egg
  • 3 dl lettrømme/rømme (ett beger)
  • ca 2 dl melk (gjerne H-melk)
  • 125 g smør (smeltet)
  • 1 dl sukker
  • 300 g mel (du kan fint bruke spelt)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 - 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt


Til servering:

Syltetøy, rømme, friske bær, brunost, smør og sukker, pisket krem, lime/sitronsaft eller annet snadder.

For laktosefrie: Bruk laktosefri melk og rømme.




Gjør så:

  • Bland alle ingrediensene sammen, og rør til du har en røre fri for klumper.
    Har du tid så begynn gjerne med å piske egg og sukker til eggedosis, spe på med resten av de våte ingrediensene og avslutt med det tørre.
    Spe eventuelt på med litt mer melk eller mel til du har en passe konsistens på røren.

  • La røren svelle i 15 min (eller mer) før du steker vaflene i vaffeljern. Når de er ferdige kan du gjerne legge dem litt på rist før servering.

Server med ønsket tilbehør. 
Velbekomme!