Søtpotet er en fantastisk råvare. Den har en helt særegen og utrolig god smak som kan brukes i de utroligste retter, blant annet til suppe.
Denne oppskriften på søtpotetsuppe er sunn og ikke minst utrolig god. Den herlige blandingen smakene fra den friske limen og den deilige timianen, blandet med de runde smakene av søtpotet og kokos er helt magisk i munnen. Server med søtpotetchips og deilig brød.
- 2 - 3 store søtpoteter
- 1 - 2 løk (2-3 sjalottløk)
- 3 - 6 fedd hvitløk / en stor kinesisk hvitløk
- 1 chili (fjern kjernen for mildere smak)
- 1 boks kokosmelk
- 1 terning grønnsaksbuljong (eller tilsvarende med hjemmelaget)
- 2 dl vann
- Smør eller olje til steking + en spiseskje til suppen
- Salt & pepper
- Timian
- Saften fra en lime (og gjerne litt til servering)
Tips!
Prøv også å varier med litt karri, ingefær, mat-yoghurt, crème fraîche, rømme (eller lignende) i suppen.
Prøv også å varier med litt karri, ingefær, mat-yoghurt, crème fraîche, rømme (eller lignende) i suppen.
Gjør så:
- Begynn med å hakke/kutte hvitløk og løk i biter, og surr lett i en gryte med smør eller olje i noen minutter til blankt. Ha så i hakket chili og timian. Skrell og kutt søtpotetene i biter og ha i sammen med løken og la dette surre i noen minutter til poteten er mør (kjenn etter med en gaffel).
- Bruk en stavmikser (eller lignende) og mos dette sammen før du har i buljong, vann, kokosmelk og lime. Kok opp og la putre i ca 15 minutter, og ha i en god spiseskje med smør.
Syntes du suppen er litt for tykk kan du spe på med mer vann/kraft.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt mer lime.
Server med litt frisk timian, kokosmelk/rømme/crème fraîche, søtpotetchips, finsnittet chili, limebåter og godt brød eller foccacia.
Velbekomme!