Hjemmelaget sjokolademoussé er kjempegodt. Det kan kanskje virke som et skummelt oppdrag å begi seg ut på, spesielt om man ikke har laget det før. Men frykt ikke, det er den virkelig ikke.
Så lenge man passer at at egg og sjokolade holder lik temperatur, så er dette en enkel og lekker dessert.
Det er også lett å variere smaken med sjokolade, nøtter og friske bær.
Denne passer også perfekt i den kjente og kjære oreokaken :)
(Oppskrift på denne herligheten kommer om ikke lenge)!
Ingredienser:
(til 4 gode porsjoner)- 200 g lys kokesjokolade
- 1 kremfløte
- 2 egg (romtempererte)
- 1-2 ts vaniljesukker eller 3 ss sukker
- Litt hakket sjokolade, revet appelsinskall, daim, hakkede nøtter eller annet godt til å ha i.
Gjerne noen friske bær, kesam eller pisket krem til servering.
For laktosefri; bruk laktosefri fløte og sjokolade.
Fremgangsmåte:
- Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre, og visp eggehviten stiv (gjerne med en klype salt).
- Visp eggeplommen og sukkeret til eggedosis.
- Pisk fløten til krem, og smelt sjokoladen. Ha deretter den smeltede sjokoladen (litt avkjølt, du kan gjerne vispe den litt luftig) i kremen mens du rører.
- Vend inn eggedosisen og eggehviten i sjokoladekremen til du får en jevn og luftig moussé.
- Ha til slutt i sjokoladebiter, nøtter, appelsinskall eller lignende, og ha mousseen i glass eller noen fine skåler.
Sett kjølig i 1-2 timer (eller mer) før servering.
OBS!
Det er viktig at eggene og sjokoladen har ca lik temperatur for at røren ikke skal skille seg.
Server med litt hakket sjokolade, nøtter, kesam eller pisket krem :)
Enjoy!