torsdag 9. april 2015

Hjemmelaget Blomkålsuppe

Hjemmelaget blomkålsuppe er så utrolig mye bedre og mer mettende enn posesuppe. Dette er også en av de herlige suppene som krever mindre tid (og penger) enn om du kjøper pose. Ikke minst er den sunn og utrolig enkel å lage.

Det som er mest krevende med denne retten er faktisk koking av blomkålen, og det tar jo verken mye tid eller krefter...

Ingredienser:

(til 4 porsjoner)

  • 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 løk (eller 2-4 sjalottløk)
  • 2 blomkål
  • 2-3 dl fløte
  • 8 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong (eller tilsvarende hjemmelaget)
  • En god spiseskje smør (kan sløyfes)
  • Salt & Pepper

Server gjerne med godt brødcrème fraîche, sitron, vårløk og gjerne sprøstekte kantareller eller annen god sopp.

For laktosefri suppe bruker du laktosefri fløte og smør.


Gjør så:


  • Hakk løk og hvitløk og ha i en gryte med litt smør og stek til løken blir blank.
  • Rens brokkolibuketter og ha dem i gryten sammen med vann og buljong.
    Småkok til de er møre, og ta ut et par av de før du har i fløte.
    Kjør suppen jevn med en stavmikser, og la suppen godgjøre seg i et par minutter på middels varme med en spiseskje smør. 
  • Smak til med salt & pepper før du har i blomkålbukettene du satt til siden og server.

For en ekstra lekker finish riv litt sitronskall over suppen før servering.
Velbekomme!