Det som er mest krevende med denne retten er faktisk koking av blomkålen, og det tar jo verken mye tid eller krefter...
Ingredienser:
(til 4 porsjoner)- 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 løk (eller 2-4 sjalottløk)
- 2 blomkål
- 2-3 dl fløte
- 8 dl vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong (eller tilsvarende hjemmelaget)
- En god spiseskje smør (kan sløyfes)
- Salt & Pepper
For laktosefri suppe bruker du laktosefri fløte og smør.
Gjør så:
- Hakk løk og hvitløk og ha i en gryte med litt smør og stek til løken blir blank.
- Rens brokkolibuketter og ha dem i gryten sammen med vann og buljong.
Småkok til de er møre, og ta ut et par av de før du har i fløte.
Kjør suppen jevn med en stavmikser, og la suppen godgjøre seg i et par minutter på middels varme med en spiseskje smør.
- Smak til med salt & pepper før du har i blomkålbukettene du satt til siden og server.