Ingredienser:
(Til ca en 24 cm rund kakeform)
- 3 pakker oreokjeks
- 100 g smeltet smør
- 200 g kremost naturell
- 2.5 dl melis
- 2-3 ss sukker
- 1 kremfløte
- Lys Sjokolademoussé (eller en ferdigpakke)
- Gjerne litt smeltet sjokolade eller sjokolade/karamellsaus til pynt (kan fint sløyfes).
Laktosefri? Bruk laktosefrie ingredienser :)
Fremgangsmåte:
- Finknus ca to og en halv pakke av oreokjeksene, og ha dem i bunnen av kakeformen.
Jeg pleier å bruke doble brødposer til dette og knuse dem med kjevle eller lignende.
Hell over smeltet smør og bland inn, Sett så formen i kjøleskapet, mens du gjør klart neste steg.
- Visp fløten sammen med sukker til en luftig krem.
Sett av halvparten eller ca 1/3 til siden. Dette skal på toppen av kaken.
- Bland/visp kremost og melis sammen til en jevn glasur, og vend dette inn i resten kremen til du har en jevn og luftig røre.
Ha dette jevnt over oreo-kakebunnen, og avslutt gjerne med noen knuste kjeks - Spar noen til pynt på kaken.
Sett i kjøleskapet, gjerne ca en halv time.
- Lag sjokolademoussé, og ha dette over kremostlaget i kakebunnen.
Sett i kjøleskap, gjerne en time så mousseen får satt seg.
- Avslutt med et lag med kremen du satt til sides, og resten av de knuste kjeksene.
Ha gjerne litt smeltet sjokolade over i tynne striper, eventuelt også karamell.
- Sett kjølig frem til servering.
Her blir strekker nok ikke ord til, og det er vel lite mer enn kan prøve å si enn;
Enjoy!
Enjoy!