torsdag 23. april 2015

Oreo Dream Cake


Oreokake er kanskje en av de beste og mektigste kakene jeg kan tenke meg. Den er rett og slett en drøm av en kake!
Har du ikke smakt den ennå er det bare å glede seg, denne spesielle kaken er i en klasse helt for seg selv!

Ingredienser:

(Til ca en 24 cm rund kakeform)
  • 3 pakker oreokjeks
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g kremost naturell
  • 2.5 dl melis
  • 2-3 ss sukker
  • 1 kremfløte
  • Lys Sjokolademoussé (eller en ferdigpakke)
  • Gjerne litt smeltet sjokolade eller sjokolade/karamellsaus til pynt (kan fint sløyfes).

Laktosefri? Bruk laktosefrie ingredienser :)





Fremgangsmåte:

  • Finknus ca to og en halv pakke av oreokjeksene, og ha dem i bunnen av kakeformen.
    Jeg pleier å bruke doble brødposer til dette og knuse dem med kjevle eller lignende.
    Hell over smeltet smør og bland inn, Sett så formen i kjøleskapet, mens du gjør klart neste steg.

  • Visp fløten sammen med sukker til en luftig krem.
    Sett av halvparten eller ca 1/3 til siden. Dette skal på toppen av kaken.

  • Bland/visp kremost og melis sammen til en jevn glasur, og vend dette inn i resten kremen til du har en jevn og luftig røre.
    Ha dette jevnt over oreo-kakebunnen, og avslutt gjerne med noen knuste kjeks - Spar noen til pynt på kaken.
    Sett i kjøleskapet, gjerne ca en halv time.

  • Lag sjokolademoussé, og ha dette over kremostlaget i kakebunnen.
    Sett i kjøleskap, gjerne en time så mousseen får satt seg.

  • Avslutt med et lag med kremen du satt til sides, og resten av de knuste kjeksene.
    Ha gjerne litt smeltet sjokolade over i tynne striper, eventuelt også karamell.

  • Sett kjølig frem til servering.


Her blir strekker nok ikke ord til, og det er vel lite mer enn kan prøve å si enn;
Enjoy!