Ingredienser:
(til 4 'store' scones)- 4 dl fint mel
- 4 dl sammalt hvete
- 3-4 strøkne ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1-3 ts vaniljesukker
- 1-2 ts sitronsaft (og gjerne litt revet sitronskall)
- 150 g smør
- 4 dl kulturmelk/yoghurt/crème fraîche eller lignende
(du kan også lage din egen buttermilk) - 2-3 dl bær
- Melis til pynt
Tips!
Det er også godt med litt nøtter i, som f.eks grovhakkede valnøtter eller pecannøtter.Gjør så:
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland i smør litt etter litt til du har en "sandaktig" konsistens.
Ha i sitron og melk/yoghurt, og bland forsiktig til du har en nesten jevn deig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli seig! La den hvile i 5 min.Perfekt med selvplukkede bær,
her med bringebær & jordbær
- Del den i fire emner, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Form den runde og trykk dem litt ned før du kutter gjennom med en kniv (slik at du får fire 'kakestykker').
- Stek midt i ovn på 250 grader i 8 - 12 minutter.
La hvile på rist og server med et dryss siktet melis eller glasur laget av melis, vann og litt sitron.
Håper det smaker :)